Print Graphic

Blagovne znamke

|V okviru svojih blagovnih znamk ustvarimo približno#90%|prihodkov od prodaje.

Strategija blagovnih znamk v vseh cenovnih razredih

Prodaja Gorenja v okviru lastnih blagovnih znamk obsega več kot 90 odstotkov, kar je zelo pomembno, saj močne blagovne znamke omogočajo dolgoročen stabilen razvoj. Za področje gospodinjskih aparatov imamo v Skupini Gorenje devet blagovnih znamk.

Gorenje

Blagovna znamka Gorenje obsega 60 odstotkov prodaje in ostaja naša najpomembnejša vseevropska znamka za srednji cenovni razred. Tržimo jo na vseh evropskih in številnih čezmorskih trgih, kjer jo bomo razvijali tudi v prihodnje. Znamka Gorenje se osredotoča na segment vgradnih aparatov in selektivno uvaja dizajnske inovacije. Hkrati pa daje velik poudarek konceptom, torej dizajnskim kolekcijam in linijam, povezanim z različnimi življenjskimi slogi, kar je tudi njena ključna razlikovalna prednost.

Atag

Prodaja izdelkov premijske blagovne znamke Atag poteka predvsem na področju vgradnih aparatov prek kuhinjskih specialistov, ki potrošnikom svetujejo pri nakupu. Blagovni znamki smo lani dodajali inovativne izdelke in nove koncepte.

Asko

Z blagovno znamko Asko ciljamo na premijski segment kupcev predvsem s programi pranja perila in pomivanja posode ter drugih skupin premijskih izdelkov. Blagovno znamko bomo sistematično razvijali in širili na nove trge v okviru prodajne mreže Skupine Gorenje, predvsem v Vzhodni Evropi in čezmorskih državah.

Gorenje+

Gorenje+ je blagovna znamka celotne izbire vgradnih aparatov višjega srednjega razreda, ekskluzivno namenjena distribucijskemu kanalu kuhinjskih specialistov. V letu 2011 smo jo uvedli v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji, Ukrajini, Rusiji, Skandinaviji, širitev na nove trge pa se nadaljuje tudi letos. Reprezentativni aparat blagovne znamke Gorenje+ je inovativna pečica iChef z upravljalnim zaslonom, ki omogoča povsem drugačno uporabniško izkušnjo. Za revolucionarno novost v upravljanju in vrhunski dizajn je bila večkrat nagrajena.

Regijske blagovne znamke

Imamo tudi več regijsko uveljavljenih blagovnih znamk, ki jih bomo razvijali glede na njihovo dolgoročno dobičkonosnost.

Blagovna znamka Pelgrim se uvršča v višji srednji razred kot lokalni specialist za vgradne aparate, blagovne znamke Körting, Mora, Etna in Upo pa spadajo v nižji srednji razred in vstopni segment